Olikformat

På Aktuellt nyss, talades det om Magnus Ranstorp, forskningschef vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS). Asymmetriska hot? Asymmetriska!
Jag måste hört fel, de måste väl menat antisemitiska eller nåt? Eller menar de att de forskar i både små och stora, alltså olikartade brott, på något sätt? Jag får inte ihop det. Det är kanske det de menar. Hot som är så konstiga så att man inte förstår dem.

Return to sender

Titta vilka skumma svar man kan få ibland! "Tjänsten kommer inte att tillsättas"... Nähä, men kunde ni inte TÄNKT PÅ DET LITE TIDIGARE!!! Så hade ni sluppit skriva en annons och lägga ut liksom.
Weird.


Peace.



Subject: Skribent/Copy
Date: Tue, 27 Jan 2009 14:51:36 +0100
From: [email protected]

Tjänsten som Scribent/Copy, Stockholm-Arlanda Airport, ref nr LFV 2008-007191

  

Tjänsten kommer inte att tillsättas. Vi tackar dig för ditt intresse och den tid du lagt ner på att söka arbete hos oss. Du är naturligtvis välkommen tillbaka när vi annonserar lediga befattningar nästa gång.



Yeah, right att jag gör.

Skumma åkommor

Jag får huvudvärk när jag äter. Märkligt.
Tidigare har jag fått det när jag inte ätit. Mer logiskt så.

Peace.

Sömnprat del II

Sambon pratar i sömnen igen. Sambon = kursivt.

Vilket museum då?
- Va? säger jag.
Vilket museum då?
- Jaa... vilket tycker du?
Skeppsbron.
-Jaha. Okej.

Paus.

Men det Ligger i New York.
-Okej...

Paus.

Hur känner ni varann?
-Va?
Hur känner ni varann?
-Jaa... vi har varit kompisar sen skolan.
Jaha...
Snark

Mina naglar är målade i svart

Mina naglar är målade i svart.
Varför är de det?
De var nyss cerise i ett helt år.
I flera år var de omålade, naturliga, utan färg, nada.
På ett hotell i Las Vegas föddes något.
Jag såg en glimt och jag blev färglagd.


painting by numbers


Att måla (del två)
Kanske är första biten färdigmålad, och jag har börjat färglägga resten. Första biten tog ett år. Det svarta har än så länge tagit runt två månader. Det ska bli intressant att se när allt är färdigt. När allt är färglagt. Hur lång tid det tar. Som vanligt vid målning, måste jag även räkna med lite extra tidsåtgång till att fylla i gammal färg emellanåt. Men just nu har jag bara resurser till svart. (Och det redan målade ser än så länge riktigt fint ut.)

Under cover

En rolig grej när man är ute och promenerar är att följa efter par. Inte förfölja dem på det sättet men mer att så att säga gå i deras fotspår. För att se vart de ska och för att upptäcka nya vägar. Och för att det är spännande att låtsas vara under cover. Detta funkar dock antagligen inte så bra på små orter som Mantorp, eftersom paret och man själv typ är de enda i hela samhället som är ute vid samma tidpunkt, så det skulle bli lite väl uppenbart och de skulle tycka att man var en konstig jävel. Men i stan är det en annan sak.


En gång skulle jag försöka hitta till Ica Maxi. Jag visste inte hur jag skulle gå alls, bara ungefär åt vilket håll det låg. När jag gick ut var det skyfall i form av snö, jag såg knappt var jag satte min fot eftersom glasögonen blev helt blötvita när jag tittade upp. Ett par i min ålder korsade min väg, och jag tänkte att de kanske skulle till Ica Maxi (varför jag trodde det vet jag inte) så jag bestämde mig för att gå efter dem, en bit bakom. Och visst skulle de dit!


Häromdagen promenerade jag i Råsunda. Först samtalade jag med min syster i telefon om husvisningar, konserter, om huruvida jag gått vilse eller ej och att gudsonen tog fram vattenkannan för att vattna, helt på eget bevåg. Sedan såg jag vackra sekelskifteshus och sedan korsade ett par min väg. Jag satte igång med att följa deras fotspår. Fast denna gång ledde det mig bara några hundra meter, till butiken "Hundens hörna". Inte så mycket till upptäckt. Eller också är det just precis vad det är.


Love.

Svettigt på H&M

Jag har länge undrat varför de har så varmt inne i provrummen på H&M. Ingen ventilation alls. Vill de inte att deras kunder ska köpa någonting? Eller det kanske handlar om att de vill skynda på provprocessen, så att fler folk hinner prova. Idag blev det extra varmt. Klockan var 17 och de höll på att stänga. Kön till kassan vid klädavdelningen var lång. Jag tog kassan en trappa ner, i kosmetikaavdelningen, där det inte var någon kö. Kassörskan säger:

- Du vet att det är två reaplagg för en va? och håller upp mitt ena plagg.

- Jaha...men jag hitta inget mer, svarar jag.

- Okej.

- Nej vänta, säger jag då. Jag vet en grej...ska jag gå och hämta den?

- Jaha, suck, men då får du springa! svarar hon i en dryg ton.

Och jag springer. Uppför den numera stoppade rulltrappan till damavdelningen och irrar runt efter den andra tröjan jag provade, hittar den inte men hittar klädställningen den fanns på och grabbar tag i en mindre storlek istället, tänker att jag kan byta den imorgon, springer ner igen och fram till den spydiga kassörskan. Fortfarande ingen kö, bara tre kassörskor som står och pratar. Jag är varm och kassörskan är som kassörskor brukar vara. Alltså icke serviceminded.


Självklart borde jag istället för att springa som ett fån svarat henne med att - Okej, eftersom du är så spydig vill jag inte ha nåt av de här plaggen, och helt sonika gått därifrån. Men det är lätt att vara efterklok. Och jag ville ju ha plaggen. Varför upplyste hon mig om att det var "ta två betala för en" om hon inte tyckte att jag skulle anta erbjudandet? Jag är lite nyfiken på vad hon egentligen ville att jag skulle gjort i den situationen. Imorgon ska jag nog lämna tillbaka rubbet. Kläderna är besudlade.

Diamond chair

Förresten så vet mamma att jag sedan tonåren tjingat hennes (pappas?) gula Diamond chair, om hon nu mot förmodan känner att hon vill göra sig av med den. (Eller låna ut den till bättre behövande; jag lovar på heder och samvete att jag ska ta bättre hand om den än lillebror som nött ut den via användning som datorstol. Grr...)


                                   Bertoia - Diamond Lounge Chair Diamondskalet, fast mammas har svart stomme tror jag.

Ack, Filumen, med ditt vackra sken!

Idag var vi och kollade på möbler. Vi gick in på Nordiska Galleriet för att om än inte köpa något, så åtminstone bli inspirerade av de designmöbler jag visste att de har där. Men, så vansinniga, vansinniga priser! Det är helt sanslöst! Några exempel: ett (förvisso skitsnyggt, men som jag brukar säga när något är för dyrt: "kan man göra själv") rektangulärt matbord i svart och vitt rutmönster, vid namn Quaderna, för 48 000:-, och en Barcelonafåtölj för 67 000:-
Visserligen är det tidlös design från år 1970 respektive 1929 och bla bla bla. Men ändå! Du kan få en kopia av Barcelonan på 24sevenliving.se för 4695:-. Och DET tyckte jag var dyrt innan jag såg prislappen för originalet.

Mies van der Rohe - BarcelonaSuperstudio - Quaderna
Anywho, det som skulle bli en inspirationskälla blev istället att vi tänkte motsatsen. "Nä men ska vi strunta i såna här designade möbler (/designkopior), det räcker kanske med en grej och sen kan vi ha billigt skit resten? Kan lägga pengarna på annat istället." Gick även in en sväng på Designtorget vilket gjorde oss än mer avtrubbade. För varje gång jag går in där så tänker jag mer och mer att de mest har en massa skit. Egentligen. En massa till synes jättefiffiga designsaker, men sen tänker man ett steg längre: vad fan ska man ha de här grejerna till? De skapar bara nya behov som man egentligen inte har. Alltså, det är inte det att jag inte uppskattar design. För det gör jag. Men det ska helst vara design med en funktion. Eller iallafall värt priset.

Ett exempel, strax före jul: En inredningsbutik strax bredvid där vi bodde på Söder. Vi går in, och jag fastnar direkt för en i mitt tycke skiitsnygg bordslampa. Jag lägger märke till den nästan direkt, ståendes på en bänk längre in i butiken. Jag dras dit och beundrar den vita nederdelen i akrylglas och dess cerise tygskärm. Filumen, ett roligt namn. Den vill jag ha! Tills jag tittar på prislappen. De ville ha 4100:- för den. Jag tyckte inte längre den var särskilt snygg.

Sedan hände det sig som så att denna butik gick i konkurs, och vi fick veta att det som blivit över efter rean under julen skulle auktioneras ut på nätet. Vi hängde på låset när tiden tickade ut för auktionsobjekten ett efter ett, och vi hade budat på flera, men den enda som vi vann, var just Filumen. Jag fick den för 700:- (egentligen 500:- men sedan skulle de tydligen ha budavgift och medlemsavgift för att ens kunna buda men jaja) och den var vackrare än någonsin.


                            CG Big, bordslampa Filumen. Numera Pernillas!       Filumen tänd. Fortfarande Pernillas!       Prislappen som gjorde mig lite ledsen. Till en början!    

På tal om Macintosh

(se tidigare inlägg; Vafalls!?)
så kan jag inte annat än att hålla med Banksy som skapat denna finfina bild! :) 


       Illustration: Banksy

Det tar sig

Har precis ställt in TV-kanalerna. Vi har hela 20 stycken! Men eftersom jag inte kollat på TV på ett år så hittar jag inget värt att se på de vanliga kanalerna jag tidigare följt så slaviskt. Kanske en bra grej. Men istället så fastnar jag framför MTV och deras realityshows om rika 16-åringar i Kalifornien, som fnittrar hysteriskt när de gör praktik på Teen Vogue eller köper sitt första hus vid 17 års ålder. Och sen gråter de en skvätt när bad boy-pojkvännerna gör slut. Riktig high class-TV med andra ord. Så jag antar att jag är tillbaka där jag började!

Smart M!

Det kan vara en bra idé att skylta utanför och i närheten av sin verksamhet, om man vill att folk ska hitta dit. Fast det kanske inte gäller arbetsförmedlingar, eftersom deras klienter ju, som alla vet, har så himla mycket ledig tid så de tycker nog bara det är kul att gå vilse ett tag. Dessutom, ju färre som hittar dit, desto mindre blir arbetslösheten statistiskt sett. Och det är ju på ytan det ska se bra ut i vårt samhälle. Så det där med ickeskyltning var en smart idé av moderaterna.

Skina och grina

Lördagkvällen innehöll allt vad en normal konferens brukar innehålla; 20% uppdatering av läget, 10% jobbrelaterat snack, 20% tvätt av offentlig byk, 10% förfriskningar, 10% insikter, 15% lekar och 15% rödvinsspill (jag) över annan deltagare (Eva).
Vi arbetade hårt ända tills ena deltagarens hemmavarande man ringde och undrade vart hon höll hus klockan halv fem. Han trodde nog inte att hon var på konferens.


På söndagen kollade Malin och jag efter ny kofta, utan vinfläckar, i Solna C. Suck. Den fanns inte. Jag ber till Tabortguden att hjälpa oss. Sedan gick vi hem till mig och åt kakor, spelade Orangino (mycket spännande, tack mor & far för julklappen!) och studerade kartor.


Idag smög jag in i gamla lägenheten, för att se om någon post hade råkat hamna på villovägar, och sa ett propert adjö. Badrummet doftade gott och var så skinande rent fortfarande, det renaste badrum jag sett tror jag, att jag fick en tår i ögat av stolthet över att jag gjorde det så förbannat bra.
Sedan tog jag tunnelbanan hem lagom tills maten stod på bordet, en lyx i vardagen för mig som brukar stå för middagen. Chili sin carne, gjord på Quornfärs, ris och sallad. Mumma!

Newsflash

Ikväll ska Eva och jag ha konferens.
Så det så.

Fever Ray

När jag först läste att Karin Dreijer Andersson från The Knife skulle gå solo, tänkte jag att vi skulle få höra en till sockersöt röst, som vanligt är med svenska solotjejartister. Inte förväntade jag mig detta! Shit pommes. Det var faktiskt precis vad jag sa när jag såg videon. Jag lovar.
(Fast det är ju ändå ena The Knife-halvan, så hur tänkte jag egentligen kan man undra.)


If I Had A Heart from Fever Ray on Vimeo.

Ser man fina färger svär man inte

Idag hittade ett berg mig. Där uppe såg jag hem. Jag såg rosa på blått och varmt gult längst bort över trädtopparna, över staden. Jag såg plan landa och plan lyfta. Jag såg en väg som kallade mig och den som förde mig hit. Åt vänster vill jag inte gå. Åt höger kommer jag inte fram.
Jag följde månen idag.

Och jag kom till Sundbyberg.

När jag kom hem bakade jag Bregottkakor. Eftersom jag får besök i helgen. Eftersom jag äntligen har ett stort kök där man kan baka, utan att svära. När de var i ugnen kom jag på att Malin mjölkallergiker nog inte tål dem så då blev det Hallongrottor. Men jag är lite misstänksam över hur de smakar för ovanligt nog blev de otroligt fina. Eva får vara försöksperson i morgon.

Alltså, jag har flyttat. Till förorten. Lite kul ändå att så många av mina vänner; Karin, Sandra och Eva, bott i samma område förr, som jag gör nu. It’s all connected. Somehow, somewhere. Igår var jag deppig över att vara här. Ibland blir det så. Det kändes misslyckat. Alltihop.

Jag insåg att det finns bara jag i det här. Jag var arg. Det var bra. Idag vaknade jag glad och gav mig ut. Två promenader som sedan ledde mig upp på det där berget som fick mig att le stort med en tår i ögonvrån.

Jag blinkade till månen mellan trädtopparna på vägen hem.

Vafalls!?

Har detta inlägg aldrig lagts ut på bloggen?! Jag svär vid någons grav (eller det gör jag inte för jag orkar inte gå ut och leta reda på en) att detta inlägg skrevs, och enligt datorn även publicerades, den 02 Januari, 04:03. Det enda jag kan skylla på är att jag skrev det på en Mac, och som vi alla vet så är ju Macintosh helt värdelösa. Iaf, så här löd rubriken och det som följde kommer sedan:


Gott Nytt År! (Creapy Santa och kryp i fingrarna)
                       Braviken sett från tåget. Oh, jag saknar Norrköping...

Mitt fina julfirande avslutades med att jag stötte på Markus Krunegård, två dagar i rad! Första dagen när jag gick ut på perrongen i Norrköping från tåget mot Stockholm, för att sticka några slantar i handen på Eva som satt på samma tåg, fast i ett annat tåg. De satt ihop (tågen alltså, inte Markus och Eva) men man kunde inte gå emellan utan var tvungen att gå ut för att säga hej. Sedan dagen efter igen! Inne på Brunogallerian. Jag var inte beredd på att han skulle ha en sådan bred Pekingdialekt att jag fnissade lite för mig själv på mitt östgötska vis. 
 
Annars var min jul väldigt fin. Och annorlunda. Ingen av oss hade bakat julgodis så jag var rätt hungrig framåt julaftonskvällningen, för första gången i världshistorien. Annorlunda även för att Danjel och Sofhie var med oss och var söta :)
Trevlig juldagsfest hos Karin & Dennis i vanlig ordning, en tur till vår farmor Eva, lek med vår William, och så sällskapsspel förstås. Första gången för spelet Retro, och aldrig kunde vi väl ana att det skulle vara såå skoj! Ett av frågekorten visade sig ha helt fel svar, och vi skrattade så vi nästan kissade på oss där vid finbordet hemma hos mamma och pappa. Titta här bara:

                FramsidanBaksidan
 
Och sen måste ni ju få se hur cool mitt älsklingsbarn är, i sin knuttejacka [eller pilot kanske det är? vi får väl se om några år i vilken riktning han börjar gå ;)]!

               
                Creapy Santa...
 
Och väl tillbaka försökte jag efter 10 år komma på hur basgången till The Leprechauns låtar gick. Se hur koncentrerad jag är haha!

               

Nästa gång vi hörs blir det från en annan adress i storstan. Flyttlasset går imorgon bitti, och vi ska nog inte lägga oss. För lång nyårsnatt = för lång sovmorgon = packa hela nästa natt. Jag bad om en paus för blogguppdatering, men nu hör jag lite smågrymtanden bortanför flyttkartongsmuren, så jag bör nog hjälpa till en stund. Och kanske fixa lite kaffe och se söt ut så mjuknar han nog.

Puss och kram på er!
Och Peace förstås.
RSS 2.0