Vardagsflykt

Många alkisar är ofta ganska pratiga av sig, vare sig de pratar med människorna runt omkring, eller med sig själva. Ofta ganska oförgargerligt, och rätt trevligt. Det svåra blir dock om man inte förstår vad de säger. Och än värre, som på tunnelbanan igår, om de pratar ett annat språk. Bokstavligen.

Den här killen kommenterade mig, eller till mig, när jag kom in i vagnen. Sedan fortsatte han; kommenterade när folk gick av och på, när han såg sin spegelbild i rutan och när han synade sina skor. Fast jag kan ju såklart bara gissa. Jag ville sätta mig mitt emot honom och inleda ett samtal, men insåg att det skulle vara lönlöst. Så jag gissade. Att han pratade om hur det var på gården han växte upp, när han hjälpte sin mor att hämta vatten, när han lärde sig att bluffa i kortspel av byäldste, om flykt från ondska till en ny värld med utanförskap, om kärlek. Om hur i helvete han knutit sina skosnören. Och om kärlek, igen.

Jag gillar inte stockholmare...

på stan har jag upptäckt. Detta eftersom jag ofta upplever dem som oartiga och ouppfostrade. De tränger sig före i köer, förbi utan att ursäkta sig. Fort, fort, fort ska det gå! Idag skulle jag handla inne på Klippet på Fridhemsplan, och fastnade mellan två ingångsspärrar. Ni vet, så man varken kommer in eller ut. (De hade placerat billig choklad just där vid väggen, men tror de verkligen man kan bestämma sig så snabbt om man ska ha någon choklad?!)

"Jag har fastnat!" pep jag till en kille som gick in genom spärren bredvid. Han bara glodde på mig och gick vidare. Jag fick prompt vänta tills en annan kille, utan att röra en min, gick in min väg. Jahopp.

Jag hade en molande huvudvärk, så när jag kom hem testade jag min brors tips om glass mot huvudvärk. Det funkade för stunden iallafall, men är osäker på om det berodde på:

a) Att kroppen fick något annat att sysselsätta sig med

b) Att jag kom hem ljuva hem efter en hård dags arbete

c) Att det var choklad i glassen


P.S Kom på att det var is hans tips bestod av, varpå jag frågade om glass funkar lika bra, vilket han inte kunde svara på vid tillfället. Ska efterfråga mer forskning kring temat i sommar.

Peace.

Lady Gaga är visst poppis

Nära halshuggning på första parkett

Gassande sol och 30 grader varmt gjorde idag att de nymonterade solskydden av glas på utsidan av fönstren på jobbets femvåningshus, började spricka och ramla ner på gångvägen nedanför. Två stora glasrutor på ena sidan huskroppen började väsnas, som tur var för de två tjejer som satt på en bänk intill väggen nedanför, och föll sedan hejdlöst ner mot marken och blev till kras. Ibland är det bra att stanna inne på lunchen.

Måndagsfavvo

RSS 2.0