Nedräkning

                 

Ikväll var det sådant här väder utanför fönstret, så jag stack ut på en springtur, för första gången på flera veckor. Mycket nöjd över att jag var ute någon timme (jag sprang inte hela tiden alltså om det nu mot förmodan var någon som trodde det...). Mycket välbehövligt. Men men, det jag egentligen ville säga var att vi hade en underbar dag i lördags när vi firade pappas stundande 60-årsdag. 

Vi överraskade honom med en dag i Östergötlands tecken; fotbollsgolf utanför Ödeshög (vilket var skitkul, verkligen, så pass att systersonen inte bara höll sig vaken i fem timmar i streck mitt på dagen utan halva tiden satt han inte ens i vagnen, och den tiden han satt där satt han så stilla så stilla och såg imponerat på alla fotbollar runt omkring), sedan skippade vi Gokarten (vilket pappa bara var glad för) och hann med en liten fika på Stubbegården utanför Vadstena innan middagen på Ladugård 206, där allt runtomkring oss hade Östgötsk anknytning (typ mandelpotatis från Motala, kött från något stackars djur på Nisses gård bakom hörnet etcetera). Förutom vinet då. Och Runölen produceras ju egentligen inte i Östergötland. Ah, well. Det var en mycket trevlig och fin dag, hela dagen, och på grund av alla timmar på fotbollsgolfbanan i den strålande solen och i blåsten, var vi alla helt utmattade, men glada, mätta och belåtna när vi kom hem framåt kvällningen.

Snart, snart är det semester! Yiihaa. Är jag värd.


Några bilder; jag tog en rätt snygg bild på brorsan, sedan knäppte han denna på mig... haha. Jag, kamera, bubbla. Han går! Omberg. Sunshine. Utsikt. Ballongflygare.

Att gömma en flygplansfabrik

"During World War II the Army Corps of Engineers needed to hide

the Lockheed Burbank Aircraft Plant to protect it from being a

target for a Japanese air attack. They covered it with camouflage

netting and to make it look like a rural housing subdivision from the air.

These photos tell the story of ingenuity during trying times."


http://www.sonnyradio.com/airfactory.htm

 

Klicka på länken för att se de fantastiska bilderna,

om du nu mot förmodan missat detta projekt!

Och när vi ändå är inne på hemliga flygplansfabriker,

kan vi ju ta den i Linköping också:Egen tid

"En av din vänner har en krossa på du!" Haha, Facebook har fått fnatt. Usch.

Det har däremot inte jag, jag har tvärtom varit väldigt pigg i huvudet idag. Jag tog ledigt. Och jäklar vad produktiv jag blev när jag fick styra över min egen tid!

Välja själv. Ingen styr. Bara jag. Underbart.

Skrev två ansökningar. Lämnade in en tredje. Sur expedit. Tvättade i två omgångar. Hittade fynd. Uppdatering Sthlmsweekend. Semesterplanering. Köpte tågkort. Åkte buss. Rolig tjej. Snäll kille. Jag log. Två blogginlägg. Tre? Trött. Lost? Eller sova.


Peace.

Gyllene Tider-flashbacks

Är det bara jag som får lite Gessle-vibbar eller liknande sommarplågigt av detta intro?

Brorsa söker tjej

Japp. Nu är det officiellt. Nu har brorsan gått och blivit singel med hela svenska folket. Kul va?!

Hans förväntningar är höga om antalet förfrågningar efter att annonserna gått ut i diverse rikstäckande magasin. Det kommer säkert ramla in drösvis! Enligt mig skulle dock antalet förfrågningar säkert bli ännu fler om han inte begränsat sig så. Varför inte en tjej på 26 vårar liksom, och menar han verkligen att han bara söker en date med någon från Linköping?

Det är en snygg annons och en häftig grej för lillebror (grattis älskade bror!), och kampanjen går nog bra och allt, men en grej som jag har svårt att sluta tänka på är hur de kom på att de skulle sätta på honom ett par chinos!? Haha jag skulle gärna velat höra hur den tankegången/det samtalet gick till. Jag visste inte ens att chinos fanns längre. Förutom på Tiger Woods eller så.


      

Jaha

Idag har jag sökt ett fotojobb. Man skulle få utbildning alltså, det är inte så att jag tror att jag kan fota nu bara för att jag fått en kamera... Nyligen sökte jag ett som projekttjosan/marknadsförare och även ett tremånadersvikariat som informatör. Idag fixade jag även till ett nytt personligt brev med ett annat format, lite mer layoutat och med färg. Turkost. Såklart. Jag ska lämna en sådan i en klädbutik idag där jag såg att de sökte folk. Jag ville mest skriva ner det här offentligt så jag känner mig lite mer fruktsam. Det gör jag inte annars. Något jag däremot känner just nu är rastlöshet, ångest, längtan efter semestern och roliga upptåg, mättnad, kylan eftersom jag idag bär korta byxor, tacksamhet, nyfikenhet och en och annan panikkänsla.


Jag skulle kunna söka fler jobb nu när jag sitter och väntar på negativscannern. Det är en evinnerlig väntan. Under tiden vandrar tankarna till vad jag vill göra i livet. Jag vill göra musik till/med en väninna, bli produktdesigner, mönsterdesigner, öppna butik, formge förpackningar, lära mig sy och lära mig ha tålamod nog att sy, läsa italienska, skriva en barnbok, backpacka, tjäna pengar, arbeta för Amnesty, dansa, upptäcka världen, finna mitt kall och ha kul under tiden. Och jag letar, letar, letar men jag kan inte hitta energin. Allt omkring suger musten ur mig, och inputen är alldeles, alldeles för undermålig.

Köksväntan

När jag gick förbi kylen på jobbet tyckte jag den behövdes förnyas lite. Kylskåpspoesin som där hade diktats saknade ord som hade fallit ner och städats bort, likt löven framåt höstkanten som inte längre orkar klamra sig fast vid sin trötta, bleka värd. Här är mina tre alster för dagen.Eftersläntare

Söta, söta kollegor. I torsdags på min födelsedag tog C med mig ut och bjöd på lunch, och idag när jag kom till jobbet sa M: "I kylen du, i kylen." På riktig Östgötska. Där inne, bland rester från förr, stod en jättefin chokladmuffin med ett ljus i till mig. Jag blev rörd. Dessa killars flickvänner bör skatta sig lyckliga.


Love.

Dagen efter, och de före den

Oh shit vilket åskoväder utanför mitt fönster! Jag stod vid spegeln och undrade vem det var som fotograferade så här dags utanför, och vad var motivet? Blixtar var det, men inte av sådant slag jag spenderat helgen med. 502 bilder fanns i min nya födelsedagspresent efter midsommarhelgen. 502!

Min helg var alldeles fantastiskt bra. Från torsdag till söndag har jag umgåtts med folk jag tycker om och som betyder mycket för mig, jag har fått en massa fina presenter och kort och blommor och vin. Förutom en Nikon; en droppfri vinkaraff, presentkort på H&M och ICA (ICA Maxi is the shit - ge mig nu stash för reklamen jag gör åt er tack), bok om mig, skiva, weekend i Stockholm i september. Världens bästa föräldrar hade fixat och trixat med mat och helgen innehöll även ett överraskningsmoment, i form av Karin & Dennis & lille Sixten!

Fan så kul det är att umgås i gäng! Borde man göra mycket mycket oftare. Typ hela tiden, bo i kollektiv och hela kitet.
Tack så jättemycket allihop för min fina födelsedagshelg!

Helgens bästa: På stranden vid sjön med spex framför kameran
mest oväntade: Surprisebesöket
ryck: Utgång Norrpan midsommardagen
sötaste: Förutom det obvious, barnen som var med, så var det Sandra och hennes nya kille
mest rörande: Alla gratulationer samt en gullig morbror
mest irriterande: Alla sjuhundrafemtielva knottbett
mest aj: Salubrin på sönderkliade bett från hatdjuren
sorgligaste: Säga hejdå till en kär vän som jag ser på tok för sällan, och som jag därtill inte känner mig komplett utan
skönaste: Tuppluren söndag kväll, ackompanjerad av regnet utanför

Marängswiss & NSD

Min födelsedag kunde knappast ha blivit bättre än så här! Dagen började med att min kära mor ringde och väckte mig kvart i sju (som jag bett om). Klockan sju skrapade jag gårdagens inhandlade trisslott och vann 25 kr x 2. Efter lite Krunegård blev det off to work där jag fick min första kram av min kära vän som ville gratulera mig, blev bjuden på lunch av en annan, bjöd själv på marängswiss fast betalat med jobbets konto, blev hurrad och sjungen för vid fikat och fick ett par fina silverörhängen från kollektion Posh. Hann även med en hel del jobbande (hann precis färdigt den tidigare-trodda-aldrig-sinande-gigantiska-högen-allra-livsnödvändigaste bildinläsning, tjohoo!), prat i telefon, svar på sms:ande och en lektion i fototeknikens grunder ur en artistisk synvinkel. Hem och packade ihop inför midsommarhelgen, blev hämtad av far och plockade på vägen upp en bror med förkylning i ögonen och spräckt trumhinna. Hemma hos far och mor fanns resten av familjen och jag hann hålla solstrålen i min famn tillräckligt länge för att visa min kärlek, innan han somnade. Syster var söt och lila, svåger var skäggig som Jake Gyllenhaal i Brokeback Mountain, mamma bjöd på god mat och pappa körde bil bra men fick knappt någon mat efter att alla andra försett sig. Jag fick presenter. En fin svart bok med bilder på mig som liten knodd, och som min scrapbookande syster knåpat ihop, skraplotter och en Nikon D40! Nu ska det bli åka av med min nyfunna fotohobby! Alright!!!

Min dag var härlig och skum på samma gång. För att nämna något: på jobbet mailade jag ut till alla där, via en särskild massmailadress, att jag skulle bjuda på fika. Av någon väldigt konstig anledning, som mitt söta huvud inte kan förstå, råkade detta mail hamna på nyhetssidan på en Norrländsk dagstidnings nätupplaga! Där, mitt bland nyheter som att "Död man hittades i dike i Överkalix", "Vilsna fjällvandrare återfunna i Kiruna", "Viltolycka i Gällivare" och "Veronica Maggio till Kirunafestivalen" kunde alla även läsa "[Everyone] Fika!!" där jag erkände att jag fyllde 30 och att alla var välkomna kl. 13.15 bortåt köksdelen!!!

Japp, det var min dag! Härlig midsommar på er!

Godmorgonsång

Oj, det måste helt enkelt bli ett låttips innan läggdags! Varsegoda, I present to you Vampire Weekend - The kids don't stand a chance.

Hard Work

Cool video! (Tips från brorsan.) Låten är väl inget vidare direkt men rätt kul video! Speciellt killversionen.

Förresten så blir låten bättre ju mer man lyssnar på den...

Utmanad

Jag har blivit utmanad av litenbusig.

Reglerna är följande: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare. Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?

1998 är lite för långt tillbaka för att jag ska minnas det ordentligt, jag har tillräckligt svårt att komma ihåg vad jag gjorde förra helgen. Men jag tror nog det var Komvux med två av mina älskade vänner, varav den ena idag är djupt saknad. Komvuxåret åkte jag även på solsemester till Teneriffa med två andra kära vänner, samt var inne på andra året med en av mina största kärlekar. 

2. Vilka fem saker finns på att-göra-listan i dag?

Ikväll har jag gett upp. Imorgon är en annan dag, så då blir det nog:
Pallra mig upp i tid till jobbet
Bestämma lekar
Packa väskan
Inhandla förnödenheter
Ringa folk angående vad som gäller på midsommar! Yiiihaa 
(Skulle behöva en fem gånger så lång lista för jag kan fortsätta i oändlighet.)

3. Godis jag gillar.

Choklad. Och hård saltlakrits.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?

Starta egen firma, betala av studielånen, ge tredubbelt tillbaka till familjen, köpa en lägenhet i Stockholm och en stuga vid en sjö i en skog som bara jag känner till, köpa en Ford Capri eller liknande och lacka den turkos, magasinera bilen och mina kläder och sälja allt annat, köpa en svinbra bärbar dator med alla livsnödvändiga program för min firma och sticka iväg på en jordenruntresa, couchsurfa och vara borta länge, samtidigt som jag med hälften av pengarna räddar valar tillsammans med GreenPeace och befriar fångar med dödsstraff tillsammans med Amnesty på halvtid, och när jag kom tillbaka skulle jag adoptera en dotter från Namibia. 

5. Städer som jag bott i.

Mantorp (haha, stad och stad men...), Mjölby, Linköping, Uppsala, Sundsvall, Norrköping.

6. Bok jag rekommenderar till andra.

Den vidunderliga kärlekens historia, av Carl-Johan Vallgren.

_________________________________________________________________

I pass this on to Brollan och Eva. Känner inga fler bloggare tror jag... Baljan du bloggar inget nowadays eller?

Ömma hjertan

Oh, jag blir lite förälskad här på jobbet. Anledningen är icke något fagert anlete, utan mer det mina sinnen uppfattar när jag läser den text jag fotograferade av under gårdagen. Texten är ur en veckotidning från 1776, angående den allra första uppsättningen av Romeo och Julia på en svensk teater. Här är ett litet utdrag av den vackra men ack så svårlästa svenskan på den tiden; enligt min tolkning (och med så få omskrivelser som möjligt och endast för att göra det mer läsbart):


"Herr Author!

Obekant om Edert Moraliska namn, ursäkten I mig att jag gifwer Eder det Politiska. Jag har med längtan genomläst Edra uppgifter om stycket uti vårt Weckoblad anförda, i anledning af ett på Theatren framvisat sorgespel; haden I warit så frikostig emot allmänheten, at I med [...] utsatt den händelsen som orsakat Eder förtrytsamhet, så hade både jag och andra som ej hafwa tillfälle bewista skådeplatsen, warit tillfredsställda; Ursäkten mig at jag I vissa delar granskar Edra upgifter. Jag skulle wäl mycket om Edert långa företal kunna säga; men will endast hålla mig wid hufwudsaken angående Romeos och Julias beklageliga död, och Moder Durrckopps sluteliga förödmjukande." (Norrköpings Weckotidningar 1776-08-24, nr. 34, s. 4)


Jaha, det var visst kritik riktat mot skribenten, inte så mycket romantik i själva textinnehållet, men lyss till orden och den gamla svenskan istället. Är det inte vackert så säg!


"Ömma hjertan röras alltid af oskuldens lidande [...] Ett ämne som ej annat kan, än i anseende til kärlekens beständighet, fågna var åskådare [...] Det är sant, jag känner kärlekens välde och förmögenhet at störta i förtviflan [...]" (Ibid.)


Och i kontrast till det, och på tal om text, i en annons ur en tidning med dags datum, gick att läsa angående en gård som var till salu att byggnaden uppförd 1941 hade "9 rum och kök m.m." Vadå med mera?! Endast fantasin sätter gränser. En kammare af wäl bewistade sorgespel kanske.

Björnen kan ta min etta

Men! Vi kan ju inte skjuta isbjörnen som simmat vilse ända till Island när det är vårt fel att han kom dit! Vi måste ju skjutsa tillbaka honom såklart. Fast iof, det är ju delvis på grund av våra resor som han kommit hit, och den mängd humanitet och gottgörelse det skulle innebära att skjutsa honom skulle kunna jämnställas och gå på ett ut med skjutsens utsläppsmängd. I fråga om rätt och fel och vårt klimatansvar. Men bygga ett zoo åt honom då? Isbjörnen från förrförra veckan kanske var en hona, och hade de inte skjutit henne hade de två haft varandra och kunde parat sig och bildat en ny koloni som vi skulle kunna placera tillbaka på Grönland sen, och då skulle isbjörnssläktet inte längre vara hotat. Iof är det ju fel att ha vilda djur (eller djur över huvud taget) i fångenskap men om man har ett jättejättestort naturreservat då, dit inga människor får komma och där björnarna får leta upp sin egen föda i gigantiska isvakar? Fast det förstås, på somrarna skulle det gå åt en enorm mängd energi för att hålla isen isig och det är ju inte heller så bra för miljön. Hur man än vrider och vänder på saken så känns det som att det blir fel ändå i slutändan. Men det måste ju finnas något bättre alternativ än att skjuta den stackars vilsna, ledsna och hungriga varelsen?! Men vad sitter jag här och skriver för, bättre jag hör av mig till Islands regering direkt och diskuterar saken! Fast just ja, ensam är inte stark var det ja. Jag får gå och panta mina Pet-flaskor istället och släppa ut spindeln på balkongen. Fast jag har hört att det inte spelar någon roll om man pantar sina flaskor och sopsorterar eller ej, och om jag istället stampar på spindeln blir det regn och det behöver ju vår natur.

Allting hänger ihop, ingenting står för sig självt i universum utan alla är vi små små delar av någonting större. Ibland består vi dock av ganskade puckade små delar.


World peace, chick peas and everything in between.

Double up

Inte nog med att jag har spårvagn utanför fönstret, jag har även flygplan! Jag stod och diskade och hörde ett dånande ljud närma sig, sprang till balkongen (nåja, två-tre skutt sen är jag framme) och tittade upp samtidigt som jag i luften mellan min taknock och grannens såg planet passera, på något som bara såg ut att vara några meter ifrån. Coolt! Idag har jag annars ägnat mig åt lite kvällsshopping på hemlig ort, hade världens tur som hittade två par skor som jag förälskade mig i och enbart gav 200 spänn för! På väg ut från mitt hemliga shoppingmecka hade jag föga hopp om att det skulle gå någon buss in till stan så sent på kvällen och förberedde mig på en halvmilspromenad. Ack, ibland skiner solen på en fastän himlen är svart som natten, klart det gick en buss! Jag insåg också att jag lyckats undgå ett spöregn under tiden jag provade skor i godan ro. Sista sträckan gick jag, och jag gick och log nästan hela kilometern och visade min tacksamhet för min kvällstur. Kvällstur i dubbel bemärkelse!

           

Mervärde på jobbet

Man får vara glad över de små sakerna i livet. På jobbet finns det till exempel hårspray, så man kan alltid se till att ha håret fixat. Lite bonus sådär på en onsdag.

När jag vände huvudet uppochner

Mitt ute på sjön, nära de två öarna vi hittade V-ödleskinn på som barn, befann jag mig på rygg på en gul gummiring. Det var nästan helt stilla, förutom en liten vindil västerifrån som envist snurrade mig från solen. För att vända mig rätt fick jag böja ner mina armar så att de nådde vattnet. Jag började paddla lätt, och lutade mitt huvud bakåt över gummiflottens kant. Jag log. Där, på den gula flotten mitt ute på sjön, såg jag världen ur ett nytt perspektiv. Jag såg livet uppochner. Himlen blev min botten, en ljus grund att stå på och tillika min fasta punkt i tillvaron. Det mörka vattnet blev min sorgtyngda himmel, så full av sitt innehåll att den nuddade och fuktade mitt hår. Jag tog sikte mot en öppning i de granklädda väggarna och paddlade på. Jag paddlade för sommaren, för allt som skänker liv, jag paddlade för dig och mig och underbart somriga tidsfördriv.

Till Sixten

Så liten och nätt
med små söta tår
jag skulle kunna titta på dig i en evighet

Du äter dig mätt
och myser och mår
jag ska berätta för dig, en hemlighet

Om du vore jag för en stund och jag vore du
skulle jag njuta precis så som du gör nu
och blinka till dig och säga som så
du vet att tiden går så se till att passa på

Visst har det sin charm det med, att vara stor
men inget kan mäta sig med famnen hos din mor

Grekland-Sverige

Man vet att det är nära mål i en EM-match när kommentatorerna i radioetern börjar prata skitsnabbt och rösterna höjs både i tonläge och volym mer och mer och mer och !

Man inser också hur lost man är när det gäller sport, när man inte kopplar direkt vad killen man eventuellt möjligtvis kanske troligen skulle kunna tänka sig en date med, ska göra i Österrike i två-tre veckor... Haha. Jag såg sol och bad och fjällvandring framför mig ett bra tag tills någon sa: "Jaha, har ni köpt några matchbiljetter än då eller gör ni det på plats?"
- Jag: "Ahaaaaaa..."
Kaching!

10/6-08

Idag saknade jag honom för första gången.

Jag hatar blåst

När jag med mina envisa skoskav på hälarna gick till stan i stormen på lunchen gick jag in i en luftvirvel, som från marken blåste upp en stor gren i mitt ansikte. Rakt på min stackars näsa. Aj. När jag kom fram kände jag att läpparna var helt grusiga och det kändes som att linserna blivit repiga. Men med solbrillor på som skydd, lite lätt lutning åt höger när jag gick och papperskassen från Tangel hårt tryckt mot bröstet klarade jag av även denna dag. Lite motgångar är väl inget när jag får träffa lille Sixten för första gången ikväll!

Love.

Frågvis som jag är

För att lätta upp min sinnesstämning behövs dagliga doser humor. Gimme gimme! Ibland snubblar jag slumpartat över roliga saker på det enorma nätet, likt en slängkyss från någon man möter på andra sidan gatan. Typ. Till exempel detta:

Why do people point to their wrist when asking for the time, but don't point to their bum when they ask where the bathroom is?  
Why do banks charge a fee on 'insufficient funds' when they know there is not enough?
Why does someone believe you when you say there are four billion stars, but check when you say the paint is wet?
Why is it that people say they 'slept like a baby' when babies wake up every two hours?
If the temperature is zero outside today and it's going to be twice as cold tomorrow, how cold will it be?
Do married people live longer than single ones or does it only seem longer?
How is it that we put man on the moon before we figured out it would be a good idea to put wheels on luggage?
Why do people pay to go up tall buildings and then put money in binoculars to look at things on the ground?

Did you ever stop and wonder...  
Who was the first person to look at a cow and say, 'I think I'll squeeze these pink dangly things here, and drink whatever comes out?' 

Why is there a light in the fridge and not in the freezer?  

Who was the first person to say, 'See that chicken there... I'm gonna eat the next thing that comes outta its bum.'  
Why do toasters always have a setting so high that could burn the toast to a horrible crisp, which no decent human being would eat?  
Why does your Obstetrician, Gynaecologist leave the room when you get undressed if they are going to look up there anyway?  
Why does Goofy stand erect while Pluto remains on all fours? They're both dogs! 
 If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Did you ever notice that when you blow in a dog's face, he gets mad at you, but when you take him on a car ride, he sticks his head out the window?
Does pushing the elevator button more than once make it arrive faster?


Hittat på: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Skitgubbe

Idag blev jag osynliggjord offentligt för andra gången på jobbet. Jag syns inte. Jag finns inte. Det påminner mig om en dikt som min bror skrev när han var liten (så liten att han inte kommer ihåg att han skrivit den):


Jag är en liten skit

Jag är blyg

Jag är rädd

Jag älskar det


(Med reservation för total minnesblockad, jag kan minnas fel, jag var ju också rätt liten.) Fast jag älskar det naturligtvis inte, jag blir upprörd och sedan ledsen istället. Men vad det handlar om är ju att personen i fråga använder sig av härskartekniker och egentligen är det mest synd om honom, som är så osäker på sin egen status och sin manlighet att han måste ta till såna metoder. Men ändå. Det känns.


På tal om härskartekniker så inser jag nu att jag ju faktiskt varit utsatt för två till, nämligande Förlöjligande och Undanhållande av information. Eh, någon som tycker att jag borde byta jobb?

Syster

För allra första gången blev jag nu, den 9 juni 2008 kl. 19.24 piip, avundsjuk på min syster för att hon har barn. Jag läste på hennes blogg om en cykeltur genom Flogsta. Det är jag inte så himla avundsjuk på, det är rätt trevligt visserligen, men nja, grå hus och halvbackigt. Jag blev avundsjuk på att hon från och med nu alltid kommer att ha någon. Ha någon särskild i sitt liv. Fast jag är jätteglad för hennes skull, det är hon värd. Såklart.

Bloggflytt

Eftersom bloggen tydligen flyttat (? det stod visst nåt om det på inloggningssidan men såna där meddelanden kollar aldrig jag) har den varit stängd ett par dagar så nu har jag bunkrat upp med inlägg hehe! Det dumma är att de ju hunnit bli lite gamla... Nåja. Es spielt keine rolle eftersom jag antagligen mest skriver för mig själv.

Peace be with you, ni som finns där ute.

Ode to Sixten

Han heter Sixten och jag måste säga att det är världens bästa namn! Det är så pass bra så fåglarna sjunger lite extra högt utanför mitt sovrumsfönster ikväll, de stämmer upp i min sång för Sixten. Min sång för Sixten handlar om ljusa morgnar och slöjtäckta ängar i juni. Den handlar om den första kyssen på hans kind och regnet som smattrar mot ett takfönster i augusti. Där under fönstret, omsvepta i en filt, ligger Sixten och hans mamma och vilar. Ingenting är tryggare än i mammas famn, och regnet omfamnar dem båda och vaggar dem till ro. Mor och son ser på varandra i samförstånd som vi andra bara kan ana, och ingenting i hela världen kan någonsin skilja dem åt.

Låttips

Norrbaggarna gör en hel del bra grejer ibland. Som till exempel en av mina favvolåtar just nu, Madcons Beggin'. Hmm gick visst inte att lägga upp videon, men kolla denna länk istället:

http://www.youtube.com/watch?v=_nX2aX15VDg&feature=related

Mol allena

Jag kom precis på att anledningen till att jag tycker det är jobbigt att vara singel inte har ett dugg med min ålder att göra. Det har enbart med det faktum att göra att jag inte har en enda vän som är singel. Eller det var inte helt sant, jag har ju Sara, men hon bor ju djupt inne i Norrlandsskogarna. Och egentligen spelar det ingen roll att jag är den enda som är singel. Eller att jag över huvud taget är singel. Det som spelar roll är att jag är solo. Jag önskar bara jag hade ett gäng att sitta med efter jobbet på en uteservering och snacka lite med, softa med, äta nåt med, ha det bra tillsammans med. Nu är alla mina vänner utspridda över praktiskt taget hela landet, och jag saknar er allihop något enormt! Inga namn nämnda - inga glömda, men ni vet vilka ni är. Jag älskar er, forever and ever! (Och nej, jag har inte druckit alkohol...)

För övrigt funderar jag på om jag ska åka till Hultsfredsfestivalen med bror. Och vad jag skulle kunna sälja på Tradera för att få tillbaka lite av de pengar som gick åt i Stockholm. Och vad jag ska ha på mig imorgon. Och vad mycket solen tar, även efter klockan 17 om dagarna. Och att pappa och jag idag diskuterade snabbt om/att man kan börja en mening med och.

Peace.

Halv korv och jag har fullt upp

Det låg en halv korv i korvförpackningen. Jag kan inte låta bli att undra varför. Vad har hänt med den andra halvan? Var det någon på fabriken som blev hungrig? Fastnade korven i maskinen och de bara fick loss ena halvan? Vad hände med den andra i så fall? Blev den mos och var tvungen att slängas? Och blev den i så fall till grismat ihop med annat restavfall? Tyckte grisen i så fall att det var gott med sojakorv? Han borde ju tycka bättre om den än om vanlig korv, för är det inte gris i vanlig korv? Om en gris äter någonting med gris i, gör det grisen till kannibal? Eller är det bara människor som kan bli kannibaler? Kan man bli kannibal förresten, eller föds man till det? Ligger det i generna? Mina föräldrar tycker att jag tycker att det mesta ligger i generna. Ligger min vegetarianism i mina gener? Mamma åt mycket vegetariskt när hon var ung, och nu har hon börjat lite smått igen på senare år. Kanske är det i så fall så att jag blev vegetarian genom någon slags mutation av hennes ¼ vegetariska gen. För vegetarian är inte något jag blivit efter hand. Jag börjar ana att jag var född till det. Varför skulle jag annars som yngre haft så svårt att svälja mammas lövbiff? Hon lagar ju alltid god mat! Och varför skulle jag annars som liten skalat bort skinnet från korven? Kanske för att jag skulle gå över till vegetarisk korv och en dag hitta en halv sojakorv i en förpackning, undra över den andra halvan och sedan skriva ner det. Förresten så kanske det var så att sojabönorna tog slut bara. Regnperioden kanske kom helt övveraskande och överrumplade bönodlarna/plockarna och bönorna blev förstörda och därmed inte räckte fullt ut. Undrar förresten var sojabönor växer? Sydamerika någonstans tror jag. Dit kanske man skulle flytta? Får jag inget jobb kan jag flytta dit och bli sojabönsplockare. Då kanske jag både får svaret på min fråga och blir en solbränd och fin böna själv haha. Tills den dagen kommer söker jag jobb här. Idag sökte jag till exempel ett jobb som informatör på ett ställe där de forskar om teknik. Nu tänker jag att det skulle vara ännu roligare att söka jobb på ett ställe som forskar om sojakorv.

Ja, ni ser, jag har fullt upp hela tiden! =)

(Undrar om min nyfikenhet ligger i mina gener eller om det är någonting som dykt upp? Och i så fall... den här tankegången är oändlig så det är bäst jag sätter punkt nu.)
RSS 2.0