Ett förtydligande

"-Hej, jag ska gå en kurs hos er nästa vecka, och jag behöver vegetarisk mat.

-Ok! Äter du fisk och kyckling?"


NEJ!!


Varför är det så svårt att förstå? En vegetarian äter vegetabilier, det hörs ju på namnet. Säger jag att jag vill ha vegetarisk mat, så vill jag väl antagligen ha mat baserat på vegetabilier och inte animalier.


Varför ställs då ständigt denna idiotiska fråga varje gång en person nämner att hon är vegetarian? Jo, det beror på alla de nötter där ute som påstår sig vara vegetarianer men i samma andetag säger "men jag äter fisk och kyckling". Det är dessa personer som är bovarna i dramat. De bara förstör.


Nu säger jag detta en gång för alla:


Äter du fisk och/eller kyckling, är du inte vegetarian! Du har bara valt att inte äta vissa typer av djur. Om du "bara äter kött under grillsäsongen" är du inte heller vegetarian. Kanske på sin höjd på halvtid.


Låt stå!

Och jag som aldrig har tråkigt!

Läser på jobbet inför utbildning, och inser att det jag läser är tråkigt. Sömnigt. Byråkratiskt. Svårgreppbart. Blahaj blahaj. Fick ett smickrande sms från Eva om att hon kände att hon verkligen behövde träffa mig idag. Hon hade haft möte med VD:n. Lät oroväckande.
Men bara fiket har bra chokladbollsutbud så blir allting bra. Jag lovar.


Funderar på om jag ska göra en kartläggning över bästa chokladbollsfiken i stan. Jag fikar väldigt sällan. Och dricker väldigt lite te. Kanske att jag fick dessa behov mättade när jag var yngre. Te till frukost och kvällsmat under hela uppväxten och fika (med mer te) under hela min gymnasietid, sittandes i timtal på Skånska Lasse efter skolan och vara social. Men Eva satt också där, och hon fikar fortfarande ständigt. Så den teorin får jag finurla på lite till. Kanske under tiden jag gör kartläggningen. Vi börjar idag.


Love.

RSS 2.0