Budget schmudget

Produktiv vecka trots en släng av weird magsjuka. (Jag gissade stenhårt på de etthundratrettioelva muffinsen jag stoppade i mig dagen innan, men enligt mamma var det lite långsökt... så då gissar jag istället på att svågern på något sätt lurade i mig köttfärs istället för quornfärs på mitt Uppsalabesök dagen innan, för inte kan väl lilla bra-immunförsvars-jag åka på influensa inte.) Många jobb har det sökts här minsann de senaste dagarna. Anledning? Ja antagligen att jag känt mig rätt glad, och det av exempelvis en sådan liten bekräftelse som att en av de etthundratrettioelva rekryteringsfirmorna jag registrerat mitt CV hos, frågade om jag var intresserad av ett specifikt jobb de trodde jag kunde vara lämplig för. Inte för att jobbet enligt mig egentligen passar mig (eh...ekonomi?), men what the heck. Jag är rätt snabb på att räkna på fingrarna när jag står inne på ICA på Folkungagatan så nog skulle jag klara av budgetrapportering likaväl. Anywho, min poäng är att en tillsynes väldigt liten bekräftelsegrej betyder jättemycket i min situation.  


På samma sätt gläds jag över när, äntligen, en middagsidé dyker upp som kan förena både min vegetarianism och sambons diet: Rårakor av morötter, med sojabiffar och kall sås med lime.

Till mamma: här finns en butik som heter Goodstore och den är just vad den heter; krav- och rättvisemärkt och vegetariskt så långt ögat kan nå. Och där hittade jag the organic vegetarian burger mix, som är nästan precis som den där torkade sojafärsprodukten man blandade med vatten, och som inte finns längre du vet? Bra va?

Btw, svaret från arbetsförmedlingen på mitt andra mail var "Jag tycker att vi kan prata om det vid ett personligt besök här på Af." Vi får väl se vad som händer med den saken.

Peace and love everyone!


                                 http://www.justwholefoods.co.uk/
                              http://www.justwholefoods.co.uk/
                              http://www.goodstore.se/index.php

Svar till staten

Jag kunde inte hålla mig från att uttrycka vad jag känner, med all rätt tycker jag när man känner sig orättvist behandlad. Så jag svarade arbetsförmedlingen såhär:

"Hej, jag måste säga att jag tycker att det låter lite väl orättvist, jag har ju ändå suttit och arbetat med en ansökan idag. Jag antar att träffen inte varade i åtta timmar, så då borde jag väl rimligtvis få ersättning för de resterande timmarna åtminstone?
Mvh, Pernilla"

...väntar på en utskällning till svar, eller det sedvanliga frånskyllandet på den nya regeringen och dess idiotiska bestämmelser...                     Arbetsförmedlingens underbara taktik...

Staten muckar gräl

Jag är så jävla förbannad just nu.
Idag råkade jag totalt missa en träff på Arbetsförmedlingen. Anledningen var att förra träffen var en fredag, så därför tog jag för givet att samma gällde denna vecka. Dessutom har mitt fokus legat på några brådskande jobbansökningar de senaste dagarna, idag har jag till exempel suttit med en hela dagen eftersom sista ansökningsdagen är imorgon.
Jag insåg mitt misstag för sent, och mailade min handläggare för att berätta det jag berättat ovan, och frågade om jag kunde komma in nu efteråt med uppgiften vi skulle tagit med oss. Svaret:

"Hej! Det händer så ibland, men tyvärr du får ingen ersättning för idag. Du får komma tillbaka torsdag den 30 okt kl 08.30."

Jag skrek. På riktigt. Det är så jävla orättvist. Jag får inga pengar för idag fastän jag suttit med exakt det jag ska göra, nämligen söka jobb. Min första impuls var att skriva tillbaka och fråga varför, och tillägga: "får inte du lön även fast du skulle råka missa ett möte?" Men det kan jag inte göra, för jag vågar inte hugga den hand som föder mig.

Man sitter och sliter sitt hår med alla tusen ansökningar hit och dit, och så måste man dessutom svälja sådan här skit. Snacka om att man klassas som något lowlife avskum på botten av samhället. Usch.

Mitt aber;

Att jag alltid tycks hamna i någon slags mellanroll.

Mellanbarn. Mellanduktig. Varken bra eller dålig i skolan. Varken superintelligent eller skitpuckad. Varken tjock eller smal. Mittemellan liksom. Medelmåtta. Alltså är jag typiskt svensk, trots mitt namn, mina drag. Du ska inte tro att du är något, var vad jag växte upp med. Och det ska gudarna veta att jag inte trott heller. Jag har haft så låga tankar om mig själv att man inte kan bli mer svensk. Men fy fan vilken trist ideologi! Klart som fan man ska tro att man är något. Klart som fan man är något.


Mellanrollen sitter i. Idag lyckas jag inte få ett jobb, just för att jag hamnat mittemellan. Jag har en universitetsexamen vilket överkvalificerar mig för vissa jobb, och jag förstår att arbetsgivare inte gärna vill anställa någon som garanterat kommer att sticka så fort ett "bättre" jobb dyker upp. Samtidigt är jag underkvalificerad för den bransch jag är utbildad inom, och jag förstår att arbetsgivarna där hellre anställer någon med mer erfarenhet eller med en utbildning från de mer välrenommerade skolorna i bagaget.


Så vart hamnar jag då? Jo, mittemellan. De jobben jag nu siktar in mig på ligger på en skala någonstans mittemellan, där det är bra att ha kunskaperna från min utbildning men vara mer prestigelös än om jag hade gått på finskolorna. Det handlar om de tråkiga jobben, som varken ger bra betalt eller är underbetalda, som varken är inspirerande eller monotona. Medelmåttajobben alltså. Vilket kanske passar en äkta svensk som mig bra. För jag ska ju egentligen inte tro att jag är något.


Jag kan gå med på det ett tag. Vi kan låtsas som att den där mentaliteten stämmer för en stund, det spelar inte så stor roll. För trots att den är hård och kall att växa upp med så hade jag ett trick i rockärmen. Någonstans i mitt undermedvetna sa min medelmåttiga intelligens till mig att det där faktiskt inte stämmer. Så på en ibland dold plats, även för mig, sparade jag den tanken tillsammans med min fantasi och berättelser från andra världar. Som ett varmt nystan i allt det tråkigt hårda. Och en dag kommer jag att ta fram allt det där, och med hjälp av det så ska jag bli något. Och jag kommer att tro att jag är det.                     Nina Hemmingsson

KanJang kan jag

Även fast jag vetat om att jag sovit för lite, för dåligt, i princip sedan i mars, så inser jag först nu att jag totalt underskattat sömnens betydelse.

Igår stegrade så min förkylning som legat och ruvat, timme för timme kände jag att jag förlorade energi i takt med att näsan fylldes och huvudet blev tyngre. Jag försökte kurera mig med KanJang, Vitamax C-vitaminbrus, Berocca och Alvedon, allt för att den härliga födelsedagshelgen med Baljan och Melonen inte skulle gå förlorad. Men inga märken i världen rådde på en dag full av aktiviteter. Bubbelpoolande på Centralbadet, strosande på stan och ståendes intag av drink på 25:e våningen med vidunderlig utsikt, gjorde att jag hörde hur min kropp bokstavligen skrek efter sömn. Jag orkade inte ens prata.

Ikväll har jag sovit under Hello Kitty-filten ovanpå sängen, och efter bara några timmars extra sömn känner jag att jag mår bättre. No shit - sömn är bra. Konstigt att jag tagit något så livsviktigt så lättvindigt förut. Fungerar inte jag, fungerar ju inte heller min värld.

Rockystripen illustrerar rätt bra min delaktighet i gårdagskvällens senare diskussioner...

Jag är han till höger

Peace.

Feberyra

Always at the backside of the moon

Something strange is happening

We don't see it

But we sense it

Backflip on the pavement

Flipping out at After work

Rural highlights benefitted by suburban teenagers

Opposite attracts

Stalker

da brickställ in da kitchen

Den här synen mötte mig häromdagen när jag öppnade köksdörren, och för en kort sekund trodde jag att jag hamnat hos en stalker. Men eftersom även Eva fanns med på ett hörn fann jag snart rätt spår och insåg att det bara var killen som inte gillar att slänga saker. Ens inte ett överblivet A4 småbilder på mig tänkt att användas på mitt 30-årspartaj i somras.


Samma småversioner av mig, fast då oseparerade från pappret och från kramande kille, blickade tillbaka på mig tidigare samma dag när jag öppnade badrumsskåpet, och orsaken är för alla inblandade parter okänd.

Jag är förföljd av mig själv!

Hmm kanske att de tidigare versionerna av mig själv försöker säga mig något. Att jag ska minnas det som varit, men hurry along till nästa jagversion till exempel. Eller helt enkelt bara att jag passar bättre i frisyren i ruta fem.

Så där ja

pernillasHux flux blev jag alltså ihop, söderpingla och sambo på ungefär samma gång. Jag är inte riktigt på det klara med vilket som kom först, men tanken föddes i alla fall en dag i somras, ensam i en lägenhet i Hägerstensåsen. Låten var I've Seen All Good People med Yes, Spraydate gjorde mig hålögd och regnet kom och sköljde bort det jag först bara trodde var sommaren. Men med hösten kom en ny anda av beslutsamhet, och tvivlet känns nu endast som gårdagens mjuka duggregn längs Götgatsbacken.


Det här är mina nya kvarter.

Det här är min gata. Jo, faktiskt. Går jag 100 meter uppåt från huset så möter mig denna vackra utsikt.Om jag istället går i motsatt riktning, ca 900 meter kanske, kan det se ut så här. Bergsprängargränd, i Vitabergsparken, Sofia kyrka till höger
400 m snett åt vänsterRunt hörnet, Katarina kyrkaMin nya granneUtsikt från Vitabergsparken, med Sofia kyrka i ryggenFortfarande med Sofia kyrka i ryggen

RSS 2.0