Allsång i Kisa!

I förmiddags pratade mamma och pappa om att åka på allsång i Kisa. Gäsp, sa jag. Först. De berättade nämligen också att det ryktades om att Markus Krunegård var allsångens hemliga gäst detta år. Kunde det verkligen stämma?! Efter mycket diskuterande här hemma och till slut en sökning på nätet fann jag så detta på Norrköpings Tidningars webb:

"Markus Krunegård, en av Sveriges mest hyllade rockartister, är den hemliga gästen på kvällens allsång på Kisa hembygdsgård. Det bekräftar nu Gudrid Hansen som är med och arrangerar allsången." Weehoo, sa jag. Vi åker!

Min allra första allsång. Jag blev alltså bönhörd med råge om mina tankar kring ett svenneliv! Och vet ni, det var faktiskt kul. Och vet ni, jag till och med sjöng med, i nästan alla låtar. Husbandet var riktigt bra och jag blev tårögd av en av deras egenkomponerade låtar. Allsångsledaren var rolig, stämningen var på topp. Magnus Bäcklund sjöng, Inger (Pippi) Nilsson sjöng. Alla sjöng. Och sedan ser jag honom komma ut från den röda ladan till höger. Han sätter sig och lyssnar, och jag ler. När det blir hans tur att äntra scenen börjar han med att berätta att han, efter sitt första besök i Kisa hembygdsgård, tycker det är så vackert att det är här han skulle vilja gifta sig en dag. För att gifta sig så behöver man hitta någon, och ibland behöver man leta, leta, leta. Han säger att det har han gjort, och det är det den första låten handlar om. Han spelar Stjärnfallet. Han fortsätter sedan med Jag är en vampyr, och avslutar med den allsångslåt jag redan gissat att han skulle välja; Visa vid vindens ängar.


Bra så det förslår.
Nu är jag aptrött av all uppståndelse.
Sleep tight, don't let the bed bugs bite.

Peace and Love, and Krunegård.


                   


                   


                   

Min längtan efter svenne

Jag trodde aldrig jag skulle säga eller ens tänka det här, men jag tror ta mig fan att jag vill ha ett vanligt svenssonliv. Jag ser inte längre någonting fel i den bilden, utan kan till och med se mig själv i den. Ett svenssonliv med en viss twist såklart, men ändock ett vanligt hederligt svenssonliv.

Love.

Moi moi!

Jag har varit i Finland och vänt. Fast inte på det vanliga viset, med Finlandsbåten och så hej hopp titta, jag har ena foten i Finland och andra kvar på båten. Nej för jag har flugit dit, åkt bil 80 mil genom landet och upptäckt två städer. Och finsk kultur. Supermarket KKK, snabbmats/rastplats-kedjan ABC, gått i min förfaders fotspår inne bland cellerna på Hämeenlinnas (Tavastehus) fängelse vid slottet, ätit jäätelöä varje dag, och smakat på den vegetariska standardrätten grönsaksbiffar, gjord på rotfrukter och kryddor. Jag har varit på familjesemester. Jag har druckit öl. Jag har fnittrat med min bror sena hotellnätter och slocknat med densamme i baksätet när vi åkt bil. Mamma fick se Iittalla, pappa fick visa oss rötter, bror fick gå på snabbdate och jag fick se tonsättaren Jean Sibelius födelsehus. Vi har sett om inte tusen sjöar så i alla fall många av dem, inbäddade i vackra norrlandslika landskap och med oss i en bil, vilse på en väg mitt emellan dem. Och jag har fotograferat. Men det kommer lite senare.


Hyvää yötä!
(Inlägget skrevs ursprungligen igår natt, men som vanligt strulade bloggverktyget så det gick inte att publicera...)

Peace out.

SEMESTER!

Eller ja, helg först. Men nästan! Började fira in semestern igår med att vi intog uteserveringen på Debaser Slussen, i sällskap av Karin & Dennis som är på Stockholmsbesök, och Eva & Calle. Sedan blev det Gamla stan och Le Bar Rouge. Twin Peaks-stämning med mycket rött och sammet. Vi blev visade till det stora runda bordet i hörnet, alla klämde in sig i soffan som täckte hörnet. Alla utom Calle, som likt Don Corleone intog en nästan majestätisk plats liksom mittemot oss och lite avskilt från soffan. Det skulle vara lättare att förklara om jag kunde rita upp det för er, men vi andra satt alltså som i en halvmåne i den röda soffan och han såg ut som vår ledare. En scen som hämtad ur Gudfadern. Stället krävde varsitt glas rött. Eller egentligen varsitt glas whiskey, om jag tänker efter. Vi borde spelat poker, som i Sopranos. Det hade passat ypperligt. 

I dagens solväder passar en promenad bra, kanske i stan. Brorsan, kommer du? Perfekt väder för Grönan ju! 

Om några veckor bär det av till Barcelona! Yeay! Syrran, kanske en spanskalektion när vi ses nästa vecka? :)

Nu låter det från balkongen som att det hänt granndamen någonting... Jag tror hemtjänsten har gått så bäst att jag undersöker saken...

Love.

I hörnet mellan här och där

Det är konstigt hur allt alltid tycks hända på en och samma gång. Kaos drar till sig kaos. Tomhet drar till sig tomhet. Innan jag började jobba hände absolut ungefär ingenting. Nu händer det extremt ganska mycket, just nu, just här.

Nåväl.

På tal om något annat så hängde Eva och jag i Sumpan igår, hittade en glassig plats på en solig uteservering och beställde in öl. När solen väl gått ner och solbrillorna togs av kände vi plötsligt avloppslukten från trottoarkanten intill de förbikörande stadsbussarna, gubbarna bredvid oss busvisslade efter varenda kotte de kände igen på andra sidan järnvägsspåret. En kvinna vände sig om och frågade hur många öl vi skulle tacka ja till, om den långhårige motorcykelknutten som hon sett där tidigare skulle frågat oss. Sedan undrade hon vad vi tyckte om "Michael Jackson-grejen". Hon sa att jag var väldigt lik Portia di Rossi, eller "hon den blonda i Ally McBeal som var ihop med den där konstiga mummelkillen". Hennes sällskap satt mest och hånglade. Eva blev nostalgisk och längtade tillbaka till hennes forna hemort, alltså just Sumpan. Det var trevligt. Det är konstigt att vi svenskar påverkas så av att solen tittar fram.

I morgon bitti börjar nedräkningen för min semester, och när jag går hem från jobbet så slutar den! Tjohoo! Ungefär lika fort som tiden gått sedan tolfte februari. Värst vad fort tiden går nu för tiden!

See ya on my vacation!
Peace out.

Och här går jag och klagar på att jag är hungrig...

Min kollega berättade precis att han varit ute på krogen igår kväll. När han ensam på natten på väg hem stannade vid en mack för att köpa cigaretter, dök ett gäng killar upp från ingenstans. Kollegan undkom precis ett riktat slag mot sig, han fick det i bakhuvudet eftersom han duckade rent instinktivt, men lyckades sedan springa därifrån. Han sprang och sprang hela vägen hem, med hjärtat i halsgropen och konstant kastad blick bakåt för att se så att han inte var förföljd. Väl hemma ringde han polisen, som kom hem till honom halv tre för att höra hans berättelse. De sa att han tagit rätt beslut i att springa så fort han kunde därifrån, med tanke på hur två av de andra som stod i kön såg ut efter gängets framfart... Ren och skär oprovocerad misshandel. Det knäppa är att, utan att lämna några detaljer, det hela verkade uppgjort. Jeezez! Jag vågar knappt tänka på vad för slags människor som planerar ett sådant dåd. Min kollega mår ok säger han, men tillägger att han var vääldigt röksugen när han kom hem utan sitt planerade cigarettinköp... Jag tycker att han ska gå hem för dagen och äta glass nerbäddad i sin säng tittandes på komedier tills han somnar. Det får han. Verkligen.

Livin La Vida

Brorsan med polare är på roadtrip från New York till Miami, och har en videoblogg där man kan följa dem på deras resa. Två killar i 25-årsåldern, på upptäcksfärd i det stora landet, vilket upplägg för hejdundrande vilt leverne! Eller hur? Titta själva: 

 
                  


Jag bara ler, storasystern i mig kom fram, för vilken sööt lillebror man har ibland!
Här är videobloggen.

Inget Miami för mig, men däremot Västerås för partey imorgon. Är ju bara Power Meet en gång om året ;)

Weehaaa hösten är räddad!

TT Spektra - 02.07.2009 14:57

Krunegård släpper dubbelt i höstI höst släpper musikern Markus Krunegård två album på en och samma dag. Albumen ska heta "Prinsen av Peking" samt "Lev som en gris, dö som en hund", skriver SVT:s PSL-blogg. Den 14 oktober når skivorna allmänheten.

I höst släpper musikern Markus Krunegård två album på en och samma dag. Det ena albumet har titeln "Prinsen av Peking" och beskrivs av Krunegård själv som "mer majestätisk", skriver SVT:s PSL-blogg. Den andra skivan, "Lev som en gris, dö som en hund", ska samtidigt visa Krunegårds smalare sidor som artist. De båda skivorna släpps 14 oktober, och Mauro Scocco har producerat några av låtarna.

(http://nyheter.se.msn.com/noje/article.aspx?cp-documentid=148301287)

En klarsynt tes på tåget hem från Saltsjöbaden

Det kommer bara en massa rappakalja från mig vid en intervju. Orden blir fel, det som kommer ut låter inte som det låter i mitt huvud. För någon som läst och arbetat med kommunikation kommunicerar jag inte särskilt bra, varken i en intervjusituation eller i telefon med en kompis. Men kanske är det så att kommunikation inte handlar om hur man säger det, utan om vad man säger. Och vad man säger mellan raderna. För mig är det så. Jag brukar förstå vad andra vill uttrycka. Jag kan sammanfatta deras ord, deras text.

Varför jag svamlar är nog ett resultat av mina år i tysthet. Jag blev inte tillfrågad och sa heller inte till. Jag var tyst. Men inuti mitt huvud har det alltid varit livliga diskussioner. Analyserandet, drömmandet och slutledningsförmågan övades konstant. Jag tänkte mer än jag pratade. Och nu, när jag för första gången blir tillfrågad, kommer det därför svammel.

Gud vad jag älskar dessa insikter som infinner sig när man blir till åren!
RSS 2.0